Wout van Aert kritizuje Petra Sagana po neúspešnom Flámsku

zdroj: twitter.com/JumboVismaRoad

Wout van Aert (:tjb:) dokončil nedeľňajšie preteky Okolo Flámska na 14. mieste, čo by sa dalo pokladať za sklamanie. Belgičan podával v predchádzajúcich klasikách veľmi dobré a stabilné výkony. Napríklad na Strade BiancheE3 BinckBank skončil na pódiu, na Miláno – San Remo dokázal finišovať vo vedúcej skupine.

24-ročný jazdec vo vyjadreniach pre portál Wielerflits kritizoval aj spôsob jazdy Petra Sagana (BOH) v záverečných kilometroch. 16-členná skupina favoritov márne stíhala prekvapujúceho víťaza Alberta Bettiola (:efd:). Ten mal výhodu v tom, že v stíhacej grupe sa nachádzali najväčšie mená a tie nechceli spolupracovať. Kooperáciou by iba pomohli niektorým rýchlejším jazdcom a tí by mali v závere viac síl a mohli by viacerých favoritov predstihnúť.

Wout van Aert o spolupráci v skupine:

„Boli tam jazdci, ktorí chceli spolupracovať. Potom tam boli jazdci ako Sagan, ktorí iba predviedli výbušný nástup, čo ihneď prerušilo tempo skupiny.“

Peter Sagan sa na rovinke do Oudenaarde pokúšal o zrýchlenie. Top-favoriti ako Greg Van Avermaet (:ccc:), Alexander Kristoff (:uae:), Mathieu van der Poel (Corendon – Circus) či Oliver Naesen (:alm:) takmer nespolupracovali. Slovenský šampión tak dúfal, že jeho nástup by vyprovokoval ďalších jazdcov a tempo by sa zvýšilo. Jeho pokus bol márny. Slovák napokon v záverečnom šprinte o nižšie priečky urobil pár pozičných chýb a skončil na 11. mieste.

Van Aert o pretekoch:

„Boli to skutočne ťažké preteky. Toto bol najlepší výsledok, aký sme mohli dosiahnuť. V závere som nemal veľa síl.“

„Po Oude Kwaremont som mal pocit, že mám na viac. Keď Bettiol zaútočil, nebol som schopný ho nasledovať. Dúfal som, že sa pelotón rozdelí do menších skupín oveľa rýchlejšie. To sa nestalo.“

Trojnásobný majster sveta v cyklokrose aj napriek veľmi konzistentným výkonom stále čaká na svoje prvé víťazstvo v drese Jumbo-Visma. Ďalšie preteky, na ktorých sa stretne aj so Saganom, budú Paríž – Roubaix.

Zdroj: cyclingweekly

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár