Wout van Aert, Peter Sagan po penalizácii v 11. etape Tour de France

Tour de France 2020
Sagan Van Aert

zdroj: twitter.com/SPIEGEL_alles

11. etapa Tour de France 2020 sa skončila šprintom, v ktorom vyhral Caleb Ewan (:lts:). Najväčšia dráma sa stala až po etape. Peter Sagan (BOH) v závere podľa komisárov predviedol nebezpečný šprint a bol penalizovaný posledným miestom v skupine. Penalizácia prišla po tom, čo chcel prejsť popri bariére a pomohol si ramenami. Wout van Aert (:tjb:) bol tým jazdcom, okolo ktorého chcel Sagan ísť. Prinášame vám vyjadrenia po hektickej 11. etape Tour de France.

 

„Wout van Aert hovorí, že si so Saganom vzájomne vymenili nadávky. Potom chcel so Saganom rozprávať normálne, ale hovorí, že Sagan stále nadával,“ uviedla bývala cyklistika Orla Chennaoui na Twitteri.

Peter Sagan:

„Dnes som mal víťazstvo a v šprinte som chcel ísť po pravej strane. Jedného jazdca som poľahky obehol, ale potom to bolo dosť tesné. Musel som sa pohnúť, aby som sa vyhol bariéram a napokon som bol relegovaný. To ma stálo veľa bodov, ale ešte som neopustil boj o zelený dres,“ uviedol podľa oficiálnej stránky tímu v tlačovej správe.

Wout van Aert:

„Podľa môjho názoru sa to takto nemá robiť. Šprintoval som po rovnej línii, začal som napravo pri bariérach. On si skúsil pripraviť priestor, podľa mňa to nie je takto dovolené. Už tak je to dosť nebezpečné. V tom momente som bol naozaj prekvapený a šokovaný, cítil som niečo a pri maximálnom výkone som bol vystrašený,“ povedal pre mikrofóny ITV„Povedal som mu nepekné slovo, potom som mu chcel povedať, že takto sa to nerobí a že sa mi to nepáčilo. Jediné, čo od neho prišlo, boli nadávky, takže bolo ťažké udržať konverzáciu.“

Enrico Poitschke (športový riaditeľ tímu BORA – hansgrohe):

„V šprinte bol Peter Sagan na dobrej pozícii, ale bol trochu zablokovaný. Potom v posledných metroch mal možnosť ísť popri bariére, aby vyhral etapu. Buchol tam do Van Aerta silnejšie, ako by chcel. Napokon bol relegovaný a to nie je ideálne,“ povedal podľa oficiálnej stránky tímu.

Hufo Hofstetter (:isn:) – 8. miesto v etape:

„Ahoj Peter. Twitter nikdy nepoužívam, ale…So všetkým rešpektom k tebe, ak by som v tomto momente nezabrzdil, ja a možno ešte ďalší jazdci by sme boli v nemocnici. Som veľmi sklamaný,“ napísal na Twitter Francúz.

Primož Roglič (:tjb:) celkový líder pretekov a kolega Van Aerta:

„Videl som šprint a myslím, že penalizácia Sagana je dobré rozhodnutie. Šprintéri sú od nás v niečom iní, sú naozaj šialení, bojujú o pozície, ale stále to musí byť fér,“ cituje Rogliča cyclingnews.

Caleb Ewan (:lts:) – víťaz etapy:

„Bol to veľmi hektický šprint. Od prvej etapy, ktorú som vyhral, som sa naučil ostať pokojný. Dal som zo seba tlak, mal som však veľkú motiváciu vyhrať po včerajšom druhom mieste. Som veľmi šťastný z dvoch víťazných etáp. Teraz sa sústredím na tretie víťazstvo v Paríži,“ vyhlásil po etape podľa letour.fr.

Sam Bennett (:dqt:) – 2. miesto:

„Myslím, že je to súčasť šprintu. Šprinty sú stále fyzické. Bolo tam dosť strkania. Možno som začal šprint neskoro, ale na konci to bolo spravodlivé. Už si ani nepamätám, čo sa presne stalo. Neviem či tento zelený dres udržím, preteky budú čoraz ťažšie,“ cituje ho cyclismactu.net.

Ján Svorada:

„Išlo o jav, ktorý sa vyskytuje v šprintoch, samozrejme, ale podľa môjho názoru bolo to rozhodnutie jury správne a Peter bol za nebezpečnú jazdu penalizovan.“

Česká šprintérska legenda sa nám vyjadrila ku Saganovej kolízii. Celý rozhovor nájdete na tomto odkaze.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár