Bob Jungels sa pridáva do silného tímu AG2R

Prestupy
Jungels víťazí na Kuurne - Bursel - Kuurne 2019

zdroj: twitter.com/gva

Bob Jungels (:dqt:) podpísal kontrakt s tímom AG2R La Mondiale. Vo francúzskej zostave bude pôsobiť od začiatku ďalšej sezóny po ďalšie dva roky. 27-ročný univerzál z Luxemburska bol v tíme Deceuninck – Quick Step od roku 2016.

Bob Jungels:

„Prvýkrát som bol v kontakte s Vincentom Lavenuom [šéfom tímu AG2R, pozn. red.] ešte pred začiatkom mojej profesionálnej kariéry. Som šťastný, že sa môžem pridať do AG2R CITROËN TEAM od 1. januára. Do projektu som sa vžil dosť rýchlo, najmä ak som videl, čo všetko sa urobilo pre zlepšenie výkonu a vybavenia. S jazdcami ako Oliver Naesen a Greg Van Avermaet bude mať tím veľké ambície na klasikách, čo je veľká motivácia. Samozrejme, stále sa budeme pozerať na etapové preteky, keďže viem, že tento celok má v nich silnú históriu. Určite chcem dosiahnuť veľké veci, najprv týždňové etapáky, potom aj Grand Tours. Aj napriek tomu, že viem, čo to obnáša podávať výkon tri týždne,“uviedol Jungels pre web tímu.

Ďalší silný prestup AG2R

Jungels je typom jazdca, ktorý sa ako najlepší mladík dostal do prvej desiatky Giro d’Italia 2016 a 2017, ale na konte má aj veľké klasiky. Jeho najväčším úspechom je triumf na Liège – Bastogne – Liège 2017. Celkovo vyhral 22 pretekov. Vlani sa našiel na kockových klasikách, vyhral Kuurne – Brusel – Kuurne a veľmi silný bol na E3 BinckBank Classic a Dwars door Vlaanderen. Ani v pokročilom cyklistickom veku nevie, kam sa má presne zamerať. Silnejší sa zdá na jednodňovkách ako monumentálny víťaz, ale zjavne ho to stále ťahá na Grand Tours. V horách ale nepatrí k najlepším, má síce ohromnú výdrž, no na čistých vrchárov jednoznačne stráca.

Silný je v časovke, na rovinách a krátkych kopcoch. Je šesťnásobným majstrom Luxemburska v cestných pretekoch aj boju proti chronometru. Etapu vyhral aj na Okolo Slovenska. V roku 2018 ovládol prológ v Poprade.

Jungels počas časovky na Okolo Slovenska 2019
Jungels počas časovky na Okolo Slovenska 2019 | zdroj: Igor Stančík

AG2R CITROËN Team našiel nového sponzora vo francúzskej automobilke. Po odchode Romaina Bardeta do Sunwebu sa v tomto prestupovom období jasne profiluje na klasiky. Podpísal jedného z najspoľahlivejších klasikárov desaťročia Grega Van Avermaeta, ktorý s Oliverom Naesenom (:alm:) vytvorí silnú dvojicu na kockách. Bola by škoda, aby celok nevyužil aj kvality Jungelsa. Ten bol dôležitou taktickou časťou víťazného klasikárskeho tímu Deceuninck – Quick Step. Luxemburčan vie zaútočiť z veľkej diaľky, zvyšní Belgičania by tak mohli sedieť v skupine a šetriť sily pri tom, ako ostatní budú stíhať Jungelsa. Van Avermaet aj Naesen disponujú silnou šprintérskou koncovkou.

Okrem Van Avermaeta a Jungelsa do AG2R prestúpili aj Lilian CalmejaneMichael SchärMarc SarreauDamien TouzéGijs Van Hoecke či talentovaný klasikár Stan Dewulf. Ide o najaktívnejší tím v prestupovom období, ktorý sa po slabých sezónach Bardeta zjavne vzdal sna vyhrať Tour de France s domácim jazdcom.

Bob Jungels sa lúči s Quick Stepom

Belgický celok Deceuninck – Quick Step si do ďalšej sezóny necháva všetkých jazdcov, až na Jungelsa. S tým sa nedohodli na kontrakte. Je známe, že stabilne najlepší tím sveta pred každou sezónou bojuje s nedostatkom financií a je možné, že aj to bolo za týmto prípadom. Odišiel jeden z najlepších jazdcov tímu.

Manažér Deceuninck – Quick Step, Patrick Lefevere:

„Radi by sme si nechali Boba a sme trochu smutní z jeho odchodu, ale je to tak, toto je cyklistika. Bob bol jedným z najlepších jazdcov minulých rokov, priniesol mnoho pamätných výsledkov na Grand Tours i v klasikách. Tam získal naše prvé víťazstvo na Liège–Bastogne–Liège po oslnivom dlhom útoku. Je jedným zo zakladujúcich členov generácie Wolfpack [‚vlčia svorka’ – prezývka tímu, pozn. red.] a navždy u nás bude mať špeciálne miesto,“ uviedol Lefevere v tlačovej správe.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár