BORA – hansgrohe na Miláno – San Remo: Sagan, Ackermann a Schachmann

BORA - hansgrohe na Miláno - San Remo 2021

zdroj: Gian Mattia D'Alberto - LaPresse

„Monument, ktorý je najťažšie vyhrať,“ hovorí Peter Sagan. Slovák sa nachádza v zostave BORA – hansgrohe na sobotňajšie Miláno – San Remo 2021. Lídrami sú Nemci Pascal Ackermann a Max Schachmann.

Peter Sagan popísal svoj vzťah k pretekom vo videu na sociálnej sieti, ktoré slúžilo ako ohlásenie súpisky nemeckej zostavy. Po Tirreno – Adriatico sa Slovák vyjadril, že sobotňajšie preteky budú pre neho lotériou. Môžu byť dobré, alebo to bude prepadák. Náhodný prístup ku klasike nie je spôsobený jeho zapríčinením. Viac ako tri týždne mal výrazne narušený tréning, dôvodom je COVID-19.

Po sobote má Slovák namierené na vrchárske Okolo Katalánska, kde nebude pod tlakom, keďže ani za normálnych okolností by veľa príležitostí na etapový úspech nemal. Zameria sa na ďalší postup v tréningu, aby sa zlepšil pred Okolo Flámska (4. apríla) a Paríž – Roubaix (11. apríla).

Na tristokilometorových pretekoch tak od neho nemôžeme nič čakať, môže len príjemne prekvapiť.



Nemecká nádej

„Šprintérska klasika“ bola rýchlym mužom naposledy ovládnutá ešte v roku 2016. Vtedy sa radoval Arnaud Démare. S vysokou úrovňou pretekárov je čoraz ťažšie udržať veľký pelotón pokope na dvoch stúpaniach v posledných 20 km – Cipressa a Poggio. Posledné roky vyhrávali klasikári a vrchári, ktorí sa oddelili na poslednom kopčeku pred San Remom.

Aj napriek tomu La Classicissima stále láka šprintérov. Jedným z nich bude Pascal Ackermann, ktorý stále nenašiel prvé víťazstvo v tejto sezóne. V posledných rokoch bol 27-ročný jazdec stabilne medzi svetovou špičkou, čo stále napĺňa, ale triumf mu v konkurencii Sama Bennetta alebo Caleba Ewana v tomto roku chýba. Je to zapríčinené aj výpadkom jeho dvorného rozbiehača Rüdigera Seliga. Toho zrazilo auto pri tréningu a pretekať bude prvýkrát v piatok.

Ackermann
Pascal Ackermann. zdroj: twitter.com/uae_tou

Na úspech v Sanreme potrebuje Ackermann ľahký priebeh pretekov a špecifické strategické konanie najväčších klasikárov. Mathieu van der Poel, Wout van Aert alebo Julian Alaphilippe by museli vo svojom nevyhnutnom útoku na Poggiu zlyhať, čo sa zdá málo pravdepodobné.

Maximilian Schachmann je druhým lídrom tímu, ktorý si bude priať ťažký priebeh a útoky na Poggio di Sanremo. 27-ročný vrchár a puncheur nedávno vyhral preteky Paríž – Nice, keďže ešte v poslednej etape vedúci Primož Roglič dvakrát spadol. Je v dobrej forme, ale bude to stačiť na absolútnu svetovú špičku v dynamických nástupoch?

8. etapa Paríž - Nice 2021
Max Schachmann.© A.S.O./Fabien Boukla

Zvyšok zostavy tvorí Talian Daniel Oss, ktorý vlani vyskúšal oportunistický útok na klesaní z Cipressy a bol zastavený ešte pred posledným kopcom. Marcus Burghardt, Maciej Bodnar a Cesare Benedetti sa budu starať o prípadu kontrolu pelotónu na stokilometrových rovinách na severe Talianska.

Miláno – San Remo štartuje 20. marca o 9:30. Vysiela Eurosport 1 od 12:45. Celých 299 kilometrov môžete vidieť na platforme Eurosport Player.

BORA – hansgrohe na Miláno – San Remo 2021:

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár