Froome ani Thomas nepôjdu na Tour de France

Froome Thomas Tour de France

zdroj: twitter.com/cyclecollective

Chris Froome (:ins:) sa nenachádza v zostave Team INEOS na Tour de France 2020. Tá štartuje 29. augusta. Cieľ sezóny vynechá aj víťaz z roku 2018 Geraint Thomas (:ins:).

Po ťažkom páde bolo otázne, ako sa dokáže štvornásobný víťaz Froome pripraviť na najslávnejšie preteky. Teraz už vieme, že sa nedokáže dostať do najlepšej formy. Rovnako výkonnostne na prípravnom podujatí Critérium du Dauphiné zaostával aj Geraint Thomas. K lídrovi Eganovi Bernalovi (:ins:) sa na poslednú chvíľu pridá Richard Carapaz (:ins:), víťaz Giro d’Italia 2019.

Manažér tímu Dave Brailsford:

„Chris potrebuje ešte trochu času, aby sa dostal na najvyšší level. Chris je pravý šampión, ktorý ukázal neskutočnú vôľu a odhodlanie vrátiť z minuloročného pádu. Chcem ho úplne podporiť na pretekoch Grand Tours a Vuelta mu dáva čas, aby pokračoval vo svojom progrese.“

„Geraint sa zameria na Giro, aby k titulu z Tour de France pridal ďalší triumf z Grand Tour. Egan pôjde zas na žltý dres vo Francúzsku, Carapazovi dáme možnosť štartovať na svojej prvej Tour. Som hrdý na to, že máme niekoľko súčasných, verím aj budúcich, šampiónov Grand Tours“.

Vlaňajší víťaz Egan Bernal bol v príprave na Tour o čosi v menšej forme ako jeho rivali z Jumbo-Visma. Kolumbijčan vyhral Okolo Occitánie, no na Tour de l’Ain bol druhý za hlavným vyzývateľom Rogličom, rovnako aj v prvých etapách Critérium du Dauphiné. Preteky skončil predčasne, vyhováral sa na bolesť chrbta. O deň neskôr bol videný, ako trénuje so svojím tímom.

Zostava Team INEOS na Tour de France: Egan Bernal, Richard Carapaz, Andrey Amador, Jonathan Castroviejo, Michal Kwiatkowski, Luke Rowe, Pavel Sivakov, Dylan van Baarle.

23-ročnému obhajcovi titulu odpadol tlak zvnútra tímu, kedže sa nevedelo, ako si pri prípadnom vzájomnom štarte podelia úlohy s Thomasom či Froomom. Takto, zdá sa, bude Bernal jediný chránený líder. Na pomoc bude mať osvedčených domestikov, ktorí potiahnu pelotón v horách a predvedú typickú taktiku tímu INEOS, v minulosti s názvom Sky. Na rovinách sa bude britský celok spoliehať na Luka Rowa. Pri problémoch Bernala by bol lídrom v zálohe výborne jazdiaci Rus Sivakov.

Froome Tour de France vymenil za Vueltu

Froome sa postaví na štart Vuelta a España. Tá bude mať tento rok iba 19 etáp, štartuje 20. októbra. Ide o najmenej prestížnu z Grand Tours. 35-ročný Brit ju vyhral v sezóne 2017. Okrem formy Frooma môže mať vplyv na jeho vynechaní zo zostavy aj fakt, že už ohlásil svoj príchod do tímu Israel Start-Up Nation.

Thomas pôjde na Giro d’Italia. Tam štartoval naposledy v edícii 2017 a preteky nedokončil po 13. etape. Až tri časovky sedia jeho jazdeckému charakteru, rovnako aj dlhé stúpania. Waleský cyklista chcel po Tour prejsť aj kockové klasiky, s účasťou na Gire to ale nebude možné. Talianska Grand Tour začína 3. októbra a ostane pri klasickom počte 21 etáp.

Carapaz mal podľa plánov ísť do Talianska obhájiť Giro, ale zmeny na poslednú chvíľu mu tomu zabránili. Teraz tak bude pravdepodobne iba pomáhať Bernalovi.

 

Zdroj: bbc.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár