Paríž - Roubaix Paríž – Roubaix 2021 sa možno opäť zruší. Región je v lockdowne

Paríž - Roubaix 2021

zdroj: ASO/Pauline Ballet

Konanie Paríž – Roubaix 2021 je otázne. Francúzsky región Hauts-de-France, v ktorom sa nachádza mesto Roubaix, musí byť na štyri týždne v tvrdom lockdowne. Paríž – Roubaix je na programe 11. apríla. Tento rok sa má premiérovo konať aj ženská edícia. Organizátor – spoločnosť ASO – doposiaľ nereagoval.

„O konaní Paríž – Roubaix sa dozviete v pravý čas, ale môžete si tipnúť. Nad pretekmi sa zaťahujú mračná,“ naznačil zrušenie pretekov prefekt regiónu Michel Lalande pre francúzsky portál francebleu.fr.

Dôvodom však je, že kapacity nemocníc sú v Hauts-de-France, sú zaplnené do posledného miesta.

Taktiež padla otázka, či by si organizátori nezobrali príklad od belgických klasík, ktoré sa konajú. Prefekt s rúškom pod nosom sa ale oponoval protiotázkou, ako zaistiť fanúšikov pri cestách, alebo ako upokojiť ich vášnivé gestá, ktoré nie sú hygienické.

Preteky v Taliansku (Strade Bianche, Miláno – San Remo) doposiaľ prebehli bez problémov. Na mieste sú zavedené opatrenia aj napriek tomu, že viaceré regióny, ktorými prechádzajú, sú v tzv. „červenej zóne“. Príkladom je mesto Siena, dejisko Strade Bianche, v ktorom sa nachádzalo lokálne epicentrum vírusu. Už posledný rok sa hovorí o koncepte tzv. „bubliny“, kedy sú jazdci a zamestnanci tímu chránení a organizátori sa snažia minimalizovať počet divákov pri cestách. Na Tour de France to fungovalo, ani jeden jazdec sa nenakazil.

16 francúzskych departmentov minulý týždeň sprísnilo opatrenia proti šíreniu COVID-19. Obyvatelia napríklad nesmú ísť ďalej ako desať kilometrov od domova, zatvárajú sa obchody.

Najslávnejšia jarná klasika bola zrušená aj minulý rok. Najprv v apríli a vynechal sa aj jej náhradný termín v októbri. Medzitým sa stihli uskutočniť všetky tri Grand Tours (Tour de France, Giro d’Italia a Vuelta a Espaňa).

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár