Peter Sagan je druhýkrát pozitívny na koronavírus

Peter Sagan koronavírus Covid-19

zdroj: BORA - hansgrohe/BettiniPhoto©2021

Peter Sagan (Team TotalEnergies) a jeho brat Juraj sú opäť pozitívni na koronavírus. Covid-19 mali prvýkrát vo februári minulého roka.

Sagan o tom oficiálne informoval na sociálnej sieti Twitter.

Peter Sagan o pozitívnom teste na Covid-19:

Môj brat Juraj a ja sme sa otestovali na Covid-19, ktoré, nanešťastie, vyšli pozitívne. Máme symptómy spojené s vírusovým ochorením a dodržiavame pokyny stanovené príslušnými orgánmi. Budem vás priebežne informovať.

Sagan je očkovaný, mal predstaviť nové farby

S prokontinetálnym tímom TotalEnergies bratia Saganovci decembrový tréningový kemp v Španielsku.

O pár dní mali Saganovci predstaviť nový dres TotalEnergies. Po pozitívnom teste sa však budú musieť byť izolovaní v Monaku. Podľa francúzskych nariadení smú opustiť karanténu po aspoň piatich dňoch a negatívnym testom. Následne prebehne séria vyšetrení, aby sa povolila opätovná tréningová a športová záťaž.

Nalini - procycling

Nedávno Peter Sagan potvrdil, že je plne očkovaný proti Covid-19. Vyhlásil to pre Cyclingnews v dozvukoch medializovanej kauzy po nočnom incidente s monackou políciou.

Covid-19 znamenal pokazený štart do sezóny

Peter Sagan ochorel na Covid-19 vlani na Kanárskych ostrovoch, kde trénoval spolu s bratom Jurajom a Erikom Baškom, ešte v dresoch BORA – hansgrohe.

Po návrate z karantény mali slovenskí cyklisti značné problémy s návratom do optimálnej formy. V prvých pretekoch jari sa výsledkovo trápili. Peter Sagan však už v marci vyhral etapu na Okolo Katalánska, neskôr na Okolo Romandie. Najlepší výsledok sezóny dosiahol na Giro d’Italia, kde vyhral 10. etapu a stal sa víťazom bodovacej súťaže o cyklámenový dres.

Ďalšie dve víťazstvá v sezóne 2021 získal Peter Sagan na domácej pôde. V júni vyhral domáci šampionát v cestných pretekoch, v septembri sa stal pri svojej prvej účasti celkovým víťazom Okolo Slovenska.

Peter Sagan pôsobí od novej sezóny v tíme TotalEnergies:

Peter Sagan mal koronavírus prvýkrát pred rokom:

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár