Sagan sa vracia na Okolo Romandie: Zmenili ste sa za 11 rokov? Ja tiež

Peter Sagan Okolo Romandie 2021

zdroj: Marco Alpozzi - LaPresse

Peter Sagan (BOH) v utorok nastúpi na šesťetapové preteky Okolo Romandie, ktoré slúžia ako posledná príprava pred Giro d’Italia 2021. Na švajčiarsky podnik sa vracia po 11 rokoch.



V roku 2010 iba 20-ročný Sagan v cieli druhého dňa Okolo Romandie porazil Francesca Gavazziho a Nica Rocheho. Po senzačných triumfoch na Paríž – Nice si zo Švajčiarska odviezol ďalšie zásahy na začiatku svojej úspešnej kariéry. Okrem etapového triumfu strávil dva dni v drese pre celkového lídra.

„Či som rovnaký ako vtedy? Zmenili ste sa za tých 11 rokov? Ja tiež,“ odpovedá Sagan na otázky novinárov na tlačovej konferencii. Cituje ho belgický Het Nieuwsblad.„Všetci sme čoraz starší a stali sme sa tým, kým sme. Ale zároveň som stále tým istým človekom, ktorý rád vyhráva preteky a ktorý má z toho veľkú radosť.“

Na Okolo Romandie je na jazdcov pripravených šesť etáp, z toho dve časovky, dve vrchárske etapy s dvoma ďalšími možnosťami pre Sagana. V tíme BORA – hansgrohe štartujú aj ďalší Slováci Juraj Sagan a Erik Baška.

>>>Všetko o Okolo Romandie nájdete TU

„Rád by som vyhral etapu, ale ako vidíme, ide o náročnú edíciu. Ak sa dobre pozriem na profil, šprintéri majú šancu iba v jednej etape,“ Slovák sa pozerá na stredajšiu druhú etapu z Aigle do Martigny. „Som tu hlavne na to, aby som sa pripravil na Giro. Moje posledné preteky Okolo Flámska boli na začiatku apríla. Po nich som išiel na pár dní na Slovensko. Neskôr som sa vrátil do Monaka, kde som pracoval na mojej kondícii. Preteky však pred Girom určite potrebujem.“



Sagan má pred začiatkom Okolo Romandie odjazdených 16 pretekárskych dní. V 6. etape Okolo Katalánska vyhral zvlnenú etapu po šprinte. Pre pokazený tréning zapríčinený koronavírusom sa zúčastnil len dvoch klasík. Na Miláno – San Remo bol prekvapivo štvrtý, na Okolo Flámska 15.

Peter Sagan nepotvrdil špekulácie

Talianska Grand Tour sa začína 8. mája. 31-ročný Slovák pripomína, že rád by na Gire vyhral etapy, s čím prichádzajú ambície na cyklámenový dres pre víťaza bodovacej súťaže. Vlani bol v druhej najprestížnejšej klasifikácii najlepší Arnaud Démare.

V posledných týždňoch sa objavujú početné špekulácie o budúcnosti Sagana v BORA – hansgrohe. Skloňuje sa Deceuninck – Quick-Step. Slovák nič nepoprel, ale zároveň ani nepotvrdil a dá sa očakávať, že ani v najbližších týždňoch nebude budúcnosť trojnásobného majstra sveta verejnosti známa. Cyklistické prestupy sa oficiálne uzatvárajú od 1. augusta.

Peter Sagan sa na sociálnych sieťach pochválil synom Marlonom:

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár