Stefan Küng obhájil švajčiarske majstrovstvá v časovke

stefan küng

zdroj: Ján Melicher

Stefan Küng (FDJ) sa po štvrtýkrát za sebou stal švajčiarskym národným šampiónom v časovke. Špecialista na túto disciplínu porazil Silvana Dilliera (:alm:) o 54 sekúnd  a Stefana Bisseggera o minútu a sedem sekúnd.

Bronzový medailista nenastúpil za žiaden tím, keďže 21-ročný talent má v auguste už isté miesto v tíme EF Pro Cycling.

Po slovinských majstrovstvách sa posledný víkend konali švajčiarske, ale iba v časovke. Na tridsaťkilometrovej trase na pristávacej dráhe v Belpe zašiel 26-ročný Stefan Küng čas 37:36.

„Bol to môj prvý závod po štyroch mesiacoch. Bolo to niečo špeciálne, je pekné si obliecť dres a užiť si preteky. Navyše, všetko vyšlo dobre. Chcel som obhájiť majstrovský dres, čo sa mi poradilo. Je pekné ho ďalej nosiť ďalši rok na medzinárodnej úrovni. Trať som si prešiel viackrát a vedel som, čo čakať. Mal som v hlave plán a vykonal som ho na sto percent.

Obyčajne sú majstrovstvá tesne pred Tour de France, takže príprava prebieha inak. Tentokrát som však prišiel z vysokohorského sústredenia a nepripravoval som sa špecificky na tieto preteky. Ešte som nemal za sebou žiadne intenzívne výkony a dnes som to pocítil,“ cituje Künga portál Cyclingnews.

Küng, víťaz časovky na minuloročnej edícii Okolo Slovenska, tento rok absolvoval len časovky na Okolo Algarve a Paríž – Nice. Ani v jedne nezvíťazil, no na boj s chronometrom sa sústredil menej. Po senzačnom bronze z vlaňajších majstrovstiev sveta sa začal viac orientovať na klasiky a hneď v tej prvej – Omloop Het Nieuwsblad – skončil v prvej desiatke.

Jeho presný program ešte nie je potvrdený, ale účasť na Tour de France v septembri a veľkých dláždených klasikách v októbri by ho nemala minúť.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár