CCC musí zabrať už od začiatku. Pozornosť na Trentina, Van Avermaeta a Zakarina

Trentin Van Avermaet CCC Team

zdroj: twitter.com/CCCProTeam

CCC Team ohlásil svoj program na skrátenú sezónu 2020. Jediný tím, ktorý do koronavírusovej prestávky nevyhral, chce začať sezónu zostra. Poľský celok príde na ďalší rok o sponzora a preto v neľahkých finančných časoch hľadá nového. Kvalitné výsledky by mohli pritiahnuť ďalšieho donora.

„Nachádzame sa dva týždne pred Vuelta a Burgos, takže dokončujeme svoju prípravu na preteky. Máme 16 jazdcov trénujúcich v Livigne. Naším cieľom bude zúčastniť sa na čo najväčšom počte pretekov už v auguste a ponúknuť jazdcom možnosť zajazdiť si čo najskôr. Preto sme potvrdili účasť na Vuelta a Burgos, Okolo Occitánie a Tour de l’Ain, aby sme sa hneď od začiatku pripravili na veľké preteky,“ povedal športový manažér Stever Bauer v tlačovej správe CCC Team.

„Všetkých 28 jazdcov bude pretekať v prvom augustovom týždni. Jazdiť na troch pretekoch zároveň otestuje naše prostriedky, ale naším cieľom je hneď začať a vyhrať nejaké preteky. Momentálne máme v pláne 130 pretekárskych dní.“

Zabrať musia hlavne najväčšie hviezdy tímu. Matteo Trentin (:ccc:) sa zúčastní na etapáku v Burgose, Greg Van Avermaet (:ccc:) bude na prvých pretekoch World Tour sezóny – Strade Bianche – a Ilnur Zakarin (:ccc:) bude hájiť farby domáceho celku na Okolo Poľska. Tím potvrdil účasť aj na Okolo Slovenska.

Grand Tours už aj na celkové poradie

Pri premiérovej sezóne oranžových dresov sa vlani nikto nepokúsil ísť na celkové poradie v jednej z Grand Tours. Mimoriadne vydarené prestupové obdobie však veci zmenilo. Kvalitní vrchári Zakarin, Jan Hirt (:ccc:) a Fausto Masnada (:ccc:) ponúkajú viac možností, ako len lovenie etáp s klasikármi Trentinom alebo Van Avermaetom. To pre generálneho manažéra CCC Team Jima Ochowicza prináša nové podmienky, v akých sa nachádzal vlani. Vtedy tím získal iba dve víťazstvá vo World Tour a sezóna bola výsledkovým sklamaním.

ilnur zakarin

„Na Tour de France máme vybratých až 14 jazdcov. Po prvých pretekoch v auguste uvidíme, ako sa s pretekárskym tempom vysporiadajú jazdci po tak dlhej prestávke. Určite však pôjdeme s tromi lídrami Van Averametom, Trentinom na etapy a Ilnurom Zakarinom na celkové poradie a nejaké vrchárske etapy. Patrick Bevin pôjde na Giro d’Italia, bude sa tam sústrediť na časovky, to isté aj na majstrovstvách sveta. Doplnia ho Jakub Mareczko pre viaceré šprintérske etapy a Alessandro De Marchi, ktorý pôjde double Tour – Giro. Zakarin sa bo debure na Tour predstaví na Vuelte, kde v roku 2017 skončil celkovo tretí. S ním tam poputuje Victor de la Parte,“ vyjadril sa Ochowicz.

Klasiky so silným duom

Greg Van Avermaet Matteo Trentin už spolu jazdili na otváracích klasikách sezóny Omloop Het Nieuwsblad a Kuurne – Brussels – Kuurne. Ich prvou spoločnou destináciou bude Miláno – San Remo. V tom Talian Trentin skončil dvakrát desiaty, jeho belgický kolega piaty či deviaty. Tím by mal využiť taktické možnosti na kopci Poggio, kedy jeden z typologicky podobných jazdcov môže zaútočiť, aby ďalší čakal v skupine na šprint. Bude zaujímavé sledovať tento pár aj v ostatných, hlavne kockových klasikách.

Víťaz Paríž – Roubaix z roku 2017 Van Avermaet povedal: „Aj napriek zmenám v kalendári ostávajú moje ciele nezmenené. Budem sa sústrediť na klasiky a Tour de France. Reštart sezóny zažijem na Strade Bianche, kde dúfam vo víťazstvo. Neskôr budem pokračovať v Taliansku na Gran Trittico Lombardo, Miláno – Turín a Miláno – San Remo. Bolo by pekné, aby som jazdil na domácej pôde na Okolo Valónska a neskôr na Bretagne Classic. Po nej budem na Tour de France. Myslím si, že tieto preteky mi dajú dobrú prípravu. Bude nezvyčajné štartovať Tour s menším počtom pretekov, ale to bude rovnaké pre všetkých. Po Tour sa moja pozornosť upriami na klasiky. V mojom programe sú Liège-Bastogne-Liège, Gent Wevelgem, Okolo Flámska a Paríž – Roubaix. Bude mi jedno, v akom ročnom období budem pretekať na klasikách, vždy budem hladný po víťazstvách.

zdroj: twitter.com/GregVanAvermaet

30-ročný Trentin prišiel do CCC Team, aby sa konečne ukázal na klasikách. Veľké víťazstvo mu chýba, no predpoklady na ne určite má. Darilo sa mu hlavne v reprezentačných štartoch, kedy v roku 2018 získal zlato v na euróspkom šampionáte, vlani ho na majstrovstvách sveta predstihol iba prekvapivý víťaz Mads Pedersen.

Trentin v čaká na svoju šancu

„Konečne je čas pretekať a veľmi sa na to teším. Ak si to zoberiem, karanténa v Monaku mi poskytla priestor na mentálny odpočinok a bol som tak pripravený začať svoj tréningový blok. Na bicykli som strávil niekoľko mesiacov. Moja je forma je dobrá a vo vysokohorskom kempe sa iba zlepšuje. V prvej časti sezóny to pre mňa bude hlavne o Miláno – San Remo a Tour de France, druhá bude o klasikách. Myslím si, že medzi tým nebude veľa času vydýchnuť si. Pôjde sa na plný plyn hneď od začiatku. Veľmi sa na to teším,“ povedal vicemajster sveta Trentin.

Program na rok 2020:

Vuelta a Burgos – 28. júla – 1. augusta

Okolo Occitánie – 01 – 04. Augusta

Strade Bianche – 1. augusta

Gran Trittico Lombardo – 3. augusta

Miláno – Turín – 5. augusta

Okolo Poľska – 5. – 9. augusta

Tour de L’Ain – 7. – 9. augusta

Miláno – San Remo – 8. augusta

Gran Piemonte – 12. augusta

Critérium du Dauphiné – 12. – 16. augusta

Okolo Lombardie – 15. augusta

Okolo Valónska – 16. – 19. augusta

Bretagne Classic – Ouest France – 25. augusta

Tour Poitou – Charentes en Nouvelle Aquitaine –  27. – 30. augusta

Tour de France – 29. augusta – 20. septembra

Okolo Maďarska – 29. augusta – 2. septembra

Tirreno – Adriatico – 7. – 13. septembra

GP Cycliste de Quebec – 11. september

GP Cycliste de Montreal – 13. septembra

Okolo Slovenska – 16. – 19. septembra

BinckBank Tour 29. septembra – 3. októbra

Valónsky šíp – 30. septembra

Giro d´Italia – 03 – 25. októbra

Liège-Bastogne-Liège – 4. októbra

Binche – Chimay – Binche – 06. októbra

Brabantský šíp – 07. Októbra

Amstel Gold Race – 10. októbra

Gent – Wevelgem – 11. októbra

Scheldeprijs – 14. októbra

Okolo Flámska – 18. októbra

Vuelta a España – 20. októbra – 8. novembra

AG Driedaagse Brugge – De Panne – 21. októbra

Paríž – Roubaix – 25. októbra

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár