Dylan Groenewegen ide na Giro d’Italia 2021

Dylan Groenewegen

zdroj: ©Szymon Gruchalski

Dylan Groenewegen (:tjb:) sa nachádza v oficiálnej zostave Team Jumbo-Visma na preteky Giro d’Italia 2021. Holanďanovi 7. mája vyprší deväťmesačný zákaz pretekania po kolízii s Fabiom Jakobsenom na Okolo Poľska v auguste minulého roka. Talianska Grand Tour štartuje deň po konci trestu, 8. mája.

Majster Nového Zélandu George Bennett bude lídrom holandského tímu pre celkové poradie. Edoardo Affini, Koen Bouwman, David Dekker, Jos van Emden, Tobias Foss a Paul Martens dopĺňajú osemčlennú zostavu. Šprintérom v tíme je okrem Groenewegena iba 23-ročný David Dekker, ktorý zažíva premiérovú sezónu vo World Tour. Dekker vyhral bodovačku na UAE Tour 2021 a získal dve druhé miesta v hromadných koncovkách.

Predpokladá sa, že práve Dekker si vyskúša líderskú rolu v rovinatých šprintoch. Na Gire sa z rýchlikov predstavia Peter Sagan, Caleb Ewan Tim Merlier alebo Giacomo Nizzolo. Na programe je šesť rovinatých etáp.

>>>Trasa Giro d’Italia 2021

Neočakáva sa okamžitý nástup Groenewegena do šprintov. Po svojej augustovej kolízii mal niekoľko menej vážnych zlomenín a prešiel si psychickými problémami. V januári sa médiám zveril s tým, že ľudia posielali výhražné listy jeho rodine a novonarodenému dieťaťu.

Dylan Groenewegenom bol v kontakte s Fabiom Jakobsenom

„S Fabiom som hovoril pred Okolo Turecka a teší ma, ako sa mu tam darilo,“ cituje Groenewegena Wielerflits.

27-ročný Dylan Groenewegen natlačil v prvej etape Okolo Poľska 2021 Jakobsena do bariér. Okamžite bol diskvalifikovaný a UCI mu udelila bezprecedentný deväťmesačný zákaz pretekania, hlavne pre rozsha zranení, ktoré Jakobsen utrpel. Najprv sa aj počítalo s právnymi krokmi od tímu Deceuninck – Quick Step, ale žiadne vyšetrovanie od poľskej polície neprebehlo a podľa všetkého ani neprebehne. Fabio Jakobsen bol niekoľko dní v umelom spánku. Utrpel poranenia pľúc a hlavne tváre.

Jakobsen sa na cesty vrátil skôr ako samotný Groenwegen. Absolvoval preteky Okolo Turecka, kde pomohol kolegovi Markovi Cavendishovi k trom triumfom.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár