Peter Sagan: Aj ostatní majú vo Flámsku šancu. Ešte nie som v jeseni kariéry

Peter Sagan o silnej konkurencii

zdroj: Marco Alpozzi - LaPresse

Peter Sagan (BOH) má v nedeľu pred sebou vôbec prvú kockovú klasiku sezóny Okolo Flámska. V tomto roku už síce má jedno etapové víťazstvo na konte, ale medzi najväčších favoritov nepatrí.

„Ale šancu mám, nikdy neviete,“ povedal Sagan v interview pre Cyclingnews.com. „Cítim sa dobre, ale nie som v najlepšej forme. Počas covidu som nebol na bicykli tri týždne.“

Robil som, čo som mohol, nakoniec pôjdem Okolo Flámska bez predošlej účasti na klasikách, takže je obtiažne vedieť, ako sa mi bude dariť. ‚Ronde‘ vždy ukáže, kto je na tom najlepšie, nedá sa za nič skryť,“ pokračuje Peter Sagan o pretekoch, ktoré vyhral v roku 2016.



Favoriti sú jasní: Mathieu van der Poel, Wout van Aert a Julian Alaphilippe.

Na štarte budú traja veľkí favoriti, plus množstvo ďalších. Dal by som tam aj Alaphilippa, má pri sebe tím Deceuninck – Quick-Step, čo ostatným sťaží preteky. Viem, aké to e vyhrať ako favorit. Nie je to ľahké. Ale aj ostatní majú šancu, pozrite sa na Miláno – San Remo, nikto z veľkej trojky nevyhral. To mi dáva nádej pred nedeľou,“ myslí si trojnásobný majster sveta.

Reakcia na tvrdenia Denka

Slovák zároveň reaguje na medializované tvrdenia šéfa tímu BORA – hansgrohe Ralpha Dencka. Ten o Saganovi hovorí ako o jazdcovi „v jeseni svojej kariéry“. Čoraz viac sa špekuluje o odchode najväčšej hviezdy z tímu. Viac by sme sa mali dozvedieť v apríli.

Neviem, či Ralph povedal presne to, čo bolo v médiách. Nečítal som to a niekedy dokážu frázy byť vytrhnuté z kontextu. Úprimne sa necítim byť starý. Mám 31 rokov, necítim sa byť v jeseni svojej kariéry a ukázal som, že viem vyhrávať preteky, aj keď moja jar bola poznačené Covid-19,“ odpovedal Žilinčan na posledné správy.

ProCycling Banner
Reklama

Sagan dopĺňa, že má mnoho možností: „Ešte som si s Ralphom poriadne nesadol. Mal som pár skvelých rokov v BORA – hansgrohe. Ak si Ralph myslí, že som už na ústupe, je to jeho názor. Ak si myslí, že ma nepotrebuje na víťazst v pretekoch pre jeho tím, pokúsim sa hneď nájsť tím, ktorý ma naozaj chce.“

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár